25. aug. 2011

Quidditch through the ages - JK Rowling

Jeg er en av de Harry Potter frelste, men samtidig så synes jeg nå at nok er nok... Å melke Harry Potter for alt det er verdt synes jeg blir å billiggjøre en fordømt bra serie!

Bøkene synes jeg er helt fantastiske, men disse suppleringsbøkene og pottermore gjorde at jeg rett og slett meldte meg ut av det hele.

Og filmene.... vel... de er vel greie, bøkene synes jeg er bedre (som vel de fleste synes) men jeg mener det hat tatt aaaaalt for lang tid å produsere, så der mistet jeg litt interessen, og jeg har faktisk ikke engang sett de 2 siste... :-S



24. aug. 2011

The girl who would speak for the dead -

Det virker som jeg har fått et talent i å velge middelmådige bøker i det siste... Og dette synes jeg var en av dem. Med den tittelen og det omslaget så ventet jeg meg noe overnaturlig, creepy og spennende, men istedet så fikk jeg en bok som etter 100 sider gav meg hodelus! Mens jeg klødde meg i hodet satt jeg konstant og tenkte: Hva er det denne boken handler om EGENTLIG? og Er det virkelig ikke mer til denne boken enn dette jeg leser akkurat nå?
Det var kjedelig for å si det mildt, men det kan godt hende at det bare var jeg som ikke forsto den... men det er en veldig "psykologisk" bok, om jeg kan beskrive den sånn...

Boken begynner med fortellingen om to tvillinger i 13 års alderen - Michael og Emily. Da Emily røper for broren sin at hun kan lage skumle knirkelyder med foten sin uten mye bevegelse, setter Michael igang en skrøne hvor de skal lure alle barna i området og få det til å se ut som at Emily kan snakke med de døde.
Etterhvert får man mer historie på foreldrene også hopper boken frem og tilbake i tid til tvillingenes forfedre samtidig som at alle de forskjellige historiene har en rød tråd: sorg og tap.
Det er på nippet til interessant også går det plutselig ingensteder igjen også dør det hele bare ut....


22. aug. 2011

The most dangerous thing - Laura Lippman

I slutten av august kommer "The most dangerous thing" av Laura Lippman.

Noen hemmeligheter kan ikke holdes..... sier det på Amazon.com, og det i seg selv synes jeg ikke høres så spennende ut, for finnes det ikke 100 bøker med den "taglinen"?

Det jeg synes høres interessant ut med denne er at det handler om bestevenner, livet 30 år etter en hendelse og hvor disse menneskene befinner seg.
Kan hemmeligheten de delte for 30 år siden ha hatt en virkning på hvor livene deres har båret dem siden? Det synes jeg høres utrolig spennende ut!
Dette er noe jeg elsker, litt på linje med "the butterfly effect", men igjen sikkert veldig anderledes.

Etter at en av de 5 vennene dør så begynner ting å løsne etter sømmene...

Jeg tror denne boken går på bestillingslisten gitt!










21. aug. 2011

Half-broke horses by Jeannette Walls

I min søken på en bok som fenger meg så tok jeg tipset i å lese en bok jeg har lest før og likt, men istedet så tok jeg en forfatter jeg fant fascinerende, da jeg ikke er spesielt glad i å lese bøker om igjen da hele handlingsløpet allerede er røpet.
Den boken jeg sist husker gav meg noe spesielt var Krystallslottet av Jeannette Walls og gjett om jeg var lykkelig da jeg fant at hun har skrevet en bok til, denne gangen om oppveksten til bestemoren sin!

For en fantastisk måte å få mer ut av Krystallslottet på! Her får du hele bakgrunnshistorien til moren til Jeannette (og noe fiksjon) samtidig som en fantastisk Annie Oakley møter huset på prærien møter Amelia Earhart biografi av bestemoren. Det kunne rett og slett ikke ha blitt bedre!

Nå er ikke bøkene til Jeannette noen litterære mesterverk, men hun har en helt unik evne til å skrive små historier og sette dem sammen til en fortelling, og det er de små historiene man husker, og de er det MANGE av!!!

Har du enda ikke lest krystallslottet, så sier jeg bare: løp og kjøp! Og når du lukker siste siden, rister på hodet og lurer på hvordan i all verden foreldrene hennes ble slik som de ble, så setter du igang med half-broke horses, du vil garantert ikke angre!!!


1. aug. 2011

Nye bøker...

Som jeg har sagt tidligere så har jeg mistet leselysten, jeg begynte på "la meg synge deg stille sanger" men fant ut at jeg trengte noe litt mer spennende, så jeg gikk over til "prikkedøden" hørtes grotesk nok ut! Men det var den ikke, ja den fenget litt i begynnelsen, men så ble jeg lei av den også... Jeg leste den ut, men jeg vil ikke gi en anmeldelse på noe som jeg IGJEN har klart å begynne midt inni (hvorfor får jeg aldri med meg at jeg begynner på serier før jeg er midt i boken?) og som jeg ikke var i humør til å lese, for i dette stadiet synes jeg absolutt alt var kjedelig....
Nå er sommerferien over, jobb har begynt igjen og jeg håper at rutiner vil få meg tilbake til mitt mindset der jeg ikke ble lei av bøkene før jeg åpnet dem....

Som en ny start på en ny måned, en ny uke, en ny arbeidssyklus og en ny era, så skal jeg ta turen ned til min bokhandel og kjøpe meg en ny bok, en som jeg har lyst på, som det kribler i henda når jeg holder den, som jeg ikke klarer å legge ned.... Et sted må man starte.... Jeg prøver ut denne starten her :-)
Savner verdenen min.... den som jeg lagde for meg selv når jeg var "lost" i en bok.... sukk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...