28. jan. 2012

Forskjellige bøker, like omslag....(?)

Jeg var og tuslet rundt på ark idag (som jeg veldig ofte gjør ) og kom over et par bøker som har det samme omslaget!
Jeg har aldri sett dette før, og jeg tror ikke jeg visste at det var mulig...  jeg mener: "er det mulig???" (med sånn sarkastisk stemme)
Dette dreper bøkene for min del... det gir meg en følelse av dårlig gjennomføring og en "billig" utvei, ved kjøp av bilder. Jeg synes ikke det for mye å investere i en fotograf eller grafiker som kan ta et bilde eller designe noe originalt - for at produktet - i dette tilfellet BOKEN skal se original ut - for la oss være ærlige her, det er en grunn til at ordtaket: "Dont judge a book by its cover" eksisterer - det er fordi vi faktisk dømmer bøkene utifra coveret!

Da jeg kom hjem googlet jeg dette fenomenet og fant ut at det skjer støtt og stadig...

Jeg for min del har bare 1 ting å si: FAIL!!!!!






25. jan. 2012

Tusen strålende soler...

De fleste har vel lest og elsket drageløperen, så det burde ikke ligge noen tvil i å lese tusen strålende soler, men alikevel har det tatt meg ufattelig lang tid å sette i gang med denne. Jeg må så at jeg har følt meg litt "mettet" på denne sjangeren, men med en gang jeg satte i gang så angret jeg ikke.
Khaled Hosseini har en helt utrolig måte å fortelle på. Han skriver så ømt og lett at sidene sklir forbi og jeg klarer ikke slutte å lese fordi jeg kjenner at jeg bryr meg om de i historien hans. Jeg kommer så nær dem at jeg ikke kan annet enn å la tårene trille. 


Tusen strålende soler handler om Mariam og Laila. Uskyldige og håpefulle Mariam er født utenfor ekteskap og blir giftet bort en til eldre mann som flytter henne fra landsbyen hennes til Kabul, der hun vil gjøre det beste ut av det livet hun har blitt gitt. Når bombene regner over Kabul mister viljesterke Laila sine kjære og blir tvunget til å gifte seg med samme mann for å overleve.
Livene de deler sammen og har hver for seg føler jeg burde sette ting i perspektiv for de fleste.




Jeg trenger vel ikke si at denne boken anbefales... Jeg tror de fleste har lest den allerede, men har du ikke det, så ikke nøl! Den er så bra som alle sier og fortjener alle sekserne den kan få!

4. jan. 2012

Eating Animals av Jonathan Safran Foer

Jeg har som forfatteren lekt litt på forskjellige sider i matveien, jeg har gått fra å spise alt til å være vegetarianer til å spise fisk til å bli altetende igjen. Jeg har aldri hatt noe særlig moraler rundt dette, jeg har bare gjort det jeg føler.
Jeg vet ikke hvorfor jeg ble vegetar første gangen, men denne gangen vet jeg hvorfor! Og det er fordi jeg leste denne boken!
Her får man alle sider av fortellingen, foran, bak og siden! Ingenting blir utelukket, ingenting blir spart på!

Jeg var skeptisk til å lese den for jeg tenkte at jeg ikke er sånn fanatiker som kan bli hjernevasket fordi noen forteller meg at det ikke er bra å spise dyr, men det er ikke det boken handler om. Boken handler om å opplyse alle sider ved en sak slik at man kan ta sin egen avgjørelse på hva man ønsker, og man vet hva, hvor, hvorfor og hvordan.
Etter å ha fått begge sider av saken, må jeg si meg enig i begge sider!!! Det er helt utrolig, men jeg forstår faktisk begge synsvinklene. (Eller ALLE synsvinklene om du vil, da det ikke bare er 2!)
Men jeg velger å gå tilbake til vegetar. Det er det eneste som føles riktig for meg.
Jeg vet hva jeg går til, og kjenner både de positive og negative sidene ved å være vegetarianer, og nå som jeg har lest denne boken er det ingen tvil om hva som veier mest. For meg iallefall.

På forsiden av boken står det: "Read this book. It will change you." Og den hadde helt rett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...