31. mars 2013

Mara Dyer triologi - Michelle Hodkin

Jeg har tidligere erklært at jeg er en "sucker" for fine covere, og dette for meg er hvorfor de sier "Don't judge a book by it's cover" - for å si det sånn, jeg synes at coveret er alt for fint for innholdet...

Jeg har hatt lyst til å lese denne boken lenge, men når jeg begynte å lese, ble jeg bare mer og mer skuffet. Også delvis fordi jeg fant ut midt i boken at det var enda en triologi (hvorfor må alle YA bøker være triologier? ugh!)

Men siden jeg er en sånn OCD person og MÅ lese ferdig bøker jeg begynner på (med mindre de er helt ufattelig umulige å komme seg igjennom.)

Mara Dyer våkner på sykehuset med hukommelsestap etter hun og bestevennen Rachel, ex-kjæresten Jude og søsteren til ex-kjæresten Claire, tar en liten sniktur ut til et falleferdig sinnsykehus. På sinnsykehuset blir hun overfalt av ex-kjæresten og bygningen kollapser på dem alle sammen. Alle dør untatt Mara, eller gjør de det? For når Mara og familien flytter til en annen by og hun begynner på en ny skole så begynner hun å se Rachel, Claire og Jude rundt seg. Kan det virkelig være dem? Eller hallusinerer hun? Har hun blitt gal? Eller er hun den eneste som faktisk ser sannheten her?

Det hele er veldig IKKE spennende... men coveret er fortsatt veldig fint å se på da...



Så gjorde jeg feilen jeg alltid gjør... jeg fortsatte...  Bok 2... The evolution of mara dyer... Nå ligger det litt håp i tittelen også da, EVOLUTION... kanskje den blir bedre kanskje den morpher til noe annet enn det jeg netopp tvang meg selv igjenom (og nå føler jeg meg kjempe slem fordi det er slettes ikke lett å skrive en bok, så jeg må ta av meg hatten til forfatteren uansett hvor lite interessert jeg er i boken)


Jeg begynner å se et tema i coverene her, og de er veldig fine - synes jeg. Kudos til den personen som har tatt bildene/designet coverene, nydelige! Jeg hadde kjøpt bøkene uansett hva de handlet om! (Og det gjorde jeg forsåvidt)

Så fortsetter historien til mara da, og ja, jeg glemte å nevne at på den nye skolen så treffer hun Noah... Noah er veldig kjekk (selvfølgelig) og det dannes et spesielt bånd mellom dem (jeg tuller ikke!) også begynner kleine scener som dette:


Også tror jeg vi har funnet ut at mara og noah har "krefter" av noe slag, men jeg skal ikke røpe for mye, også er jeg faktisk ikke helt sikker på om "kreftene" deres er faktiske krefter eller om de bare er sinnsyke begge to. De er iallefall ut og inn av sinnsykehus hele tiden. (Det er vel fordi ingen andre tror på dem og det er bare de to som vet sannheten. Ikke sinnsykt i det hele tatt.)

Okay, så da har jeg lagt ut min ikke så veldig spennende anmeldelse av 2 bøker jeg fant ikke så veldig spennende. Håper dere som har lest den finner de mer spennende enn meg og nyter de vakre bildene utenpå samtidig som innholdet.

Da er det bare å glede seg til bok nummer 3 - det er fortsatt ikke noen utgivelsesdato som jeg kan se (men nå har jeg ikke sett så nøye etter) så da er det vel kanskje bare å smøre seg med tålmodighet (eller glemme  hele greia, som jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre.)



24. mars 2013

Gone girl av Gillian Flynn

Jeg kan ikke si mye om denne boken uten å totalt ødelegge den. Jeg leste ingenting om boken i forveien og når man kommer over en god bok man ikke vet noe om, så er jeg sikker på at den blir enda bedre!!!

Si for eksempel at noen sier at boken har vripunkter, da venter du på disse. Si for eksempel at noen sier at boken har noen ganske vulgære sexuelle referanser, da lurer du på når disse kommer og med hvem. Og si for eksempel at noen sier at den er sjokkerende, da sitter du og venter på å bli sjokkert.

For meg så blir det som å se noen stå bak et hjørne for å skremme meg, så jeg fortsetter å gå til personen hopper frem.... -lite skremmende, ganske nedtur egentlig, for oss begge...

Så jeg sier bare dette: Denne boken er verd å lese... Les den, les den NÅ!



Jeg har forresten ikke lest noe av forfatteren tidligere eller hørt om henne før, så her var alt nytt for meg, og

23. mars 2013

The Round house av Louise Eldrich

Som sagt tidligere så er grunnen til at jeg velger å lese visse bøker basert på den minste ting, noen har nevt den, jeg så den i en film, coveret er fint, jeg liker tittelen, forfatteren har rosa genser og denne gang: Ikke bare er det snakk om er rundt hus (!) men en av mine favoritt forfattere (John Green) nevnte tilfeldigvis denne på twitter! Klart den måtte leses!!! Så fort som mulig!

Jeg valgte å lese den som en e-bok på telefonen da jeg har funnet det veldig "handy" å bære med meg 100 bøker samtidig uten å knekke ryggen. Telefonen gikk flere ganger tom for strøm for å si det sånn... (Ikke ring meg, jeg leser og fordi jeg leser på telefonen så kan jeg faktisk ikke bare ignorere og lese videre... eneste ulempen med disse bøkene på telefonen.)

Uansett....

The round house har en fantastisk historie med dype røtter i indianer samfunnet et eller annet sted i amerika (jeg husker ikke nøyaktig hvor). Historien i boken er fortalt av en Ojibwe advokat som heter Joe Coutts. Han minnes når han var 13 år i 1988 og moren blir brutalt voldtatt og nesten påtent før hun klarer å rømme. Mannen bak voldtekten kan ikke dømmes på grunn av konflikt mellom indianske (?) og faktiske (sikkert helt feil å si, men du skjønner hva jeg mener) lover.
Med andre ord så er det noe politikk i bildet her som her helt høl i hodet, og som utrolig nok fortsatt er sånn da forfatteren erklærer at boken er basert på mange forskjellige sanne historier.

Joe som da er 13 sliter med å forstå hva som skjer rundt seg og reiser rundt i samfunnet med sine 3 venner for å finne svar på hva som egentlig skjedde med moren og hvordan gjerningsmannen kan bli straffet.


Boken er helt fantastisk! Jeg har lest både gode og dårlige kritikker av denne, men jeg må si meg enig i de kritikkene som roser den opp i skyene, og jeg forstår så innmari godt at den har vunnet "National book award" - Karakterene er så velskapt (kanskje på grunn av at de er basert på faktiske mennesker ?)
Og den er en nydelig poesi i boken som fikk meg til å markere avsnitt etter avsnitt i hvert eneste kapittel! (Fordel med e-bok, du kan markere/umarkere så mye du vil!)

Så da kan jeg vel bare takke John Green igjen, denne gangen for å ha anbefalt en nydelig bok jeg sent vil glemme!

4. mars 2013

Is everyone hanging out without me? (And other concerns) - Mindy Kalin



Mindy Kaling var ukjent for meg før jeg leste denne boken. Den bare appelerte til meg via coveret - (I broke cardinal rule no1. I judged a book by its cover!) Uansett... En bok med så delikat tapet og rosa effekter er vanskelig å la gå...
Mindy Kaling har levd mange liv virker det som, den flinke datteren, en lubben anti atlet, en Ben Afflek impersonator, skuespiller og skribent av diverse ting. Kanskje mest kjent (av alle andre enn meg) som Kelly Kapoor i "The Office" (som jeg aldri har sett på.)
Mindy deler sine erfaringer som lubben, tynn, blakk, vennlig, successfull og hun gjør det hele med det hun kan best: humor. 
Jeg kunne ikke annet enn å like henne øyeblikkelig da jeg føler det meste er skrevet slik hun ville sagt det til en venninne. Hun er morsom og har selv-ironi og god selv-innsikt, men noen ganger er hun også litt blind, og det får meg til å like henne enda mer. 



Will Grayson Will Grayson - John Green, David Levithan

Etter å ha lest alt annet av John Green og Every day av David Levithan fant jeg ut at jeg måtte lese denne de hadde skrevet sammen.
Boken er bygd opp slik at de har skrevet annet hvert kapittel, og uten å vite noenting om boken på forhånd så fant jeg ut av dette ganske kjapt.

Boken handler om 2 gutter som begge heter Will Grayson. John Green skriver den ene, og David Levithan skriver den andre.
Det er et spennende konsept og et spesielt samarbeid som har gått inn i dette prosjektet. Jeg vil ikke si så mye mer om det, da jeg likte veldig godt å lese "blindt" (dvs at jeg visste ingenting på forhånd, jeg visste ikke engang at det var 2 "Will Graysoner")

Jeg synes boken var ok, det var mer spennende for meg å se hvordan stemmene til JG og DL var så annerledes og virkelig gjorde 2 helt forskjellige karakterer ut av dette med 2 helt forskjellige stemmer også "fuse" dem sammen.

Jeg er glad jeg har lest den, og jeg tviler på at andre kan gjenskape det de skapte med denne boken på egenhånd - it takes two baby...

Uansett... Jeg er fan av dem begge... Men hvis jeg var totalt ukjent med disse to forfatterene ville jeg lest noe annet av dem først, da dette ikke er noen av deres sterkeste verk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...