19. mar. 2015

The strange case of Dr.Jekyll and Mr.Hyde av Robert Louis Stevenson

Vips så var jeg bitt av klassiker basillen. Har for alvor begynt å jobbe meg nedover, bortover og på tvers av BBC lista som jeg har lagt ut her. Førstemann ut var Jekyll og Hyde. Jeg ble helt frelst!

Språket er gammelt, men så utrolig deilig å lese. Jeg liker at jeg må konsentrere meg litt og lese hvert ord nøye for å få med meg alle meningene som ligger bak ordene.

Boken handler om en advokat som har en klient som heter Dr. Jekyll, han mistenker at Dr. Jekyll menger seg med utrivelig selskap i form av Mr. Hyde og begynner å etterforske dette nærmere etter han hører ett rykte fra en annen.
Hva han så finner var så utrolig, at det faktisk endret mye av ideer rundt doble personligheter som vi bruker i dag. Historisk og deilig bok, med utrolig mange deilige sitater, her er noen av mine favoritter:

"I was driven to reflect deeply and inveterately on that hard law of life which lies at the root of religion and is one of the most plentiful springs of distress. Though so profound a double-dealer, I was in no sense a hypocrite; both sides of me were in dead earnest."

"I knew myself, at the first breath of this New life, to be more wicked, tenfold more wicked, sold a slave to my original evil; and the thought, in that moment braced and delighted me like wine."

"Where Jekyll perhaps might have succumbed, Hyde rose to the importance of the moment"


Jeg vil anbefale denne boken til alle som kanskje ikke føler seg helt "hel" på ett vis. Kanskje har vi alle engler og demoner i oss. Kanskje vi er multikulturelle og identifiserer med 2 forskjellige raser, og dermed delt i to. Der på slutten finner jeg meg. Og jeg elsket Dr. Jekylls siste kapittel der han i et brev går igjennom hele prosessen rundt sine 2 personligheter. Der fant jeg meg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...